Параграф22 Daily

§22 Новини

Авторитетът на съдебната система се руши, твърди прокурор

Авторитетът на съдебната система се руши. Това каза прокурорът Стоил Тойчев, ръководител на Специализиранoто звено „Антикорупция", по време на брифинг в сградата на ДАНС.

„Авторитетът на съдебната система се руши, както при получаване на парични суми на реални магистрати, за да уреждат дела, така и от мними магистрати, които използват обществените нагласи, за това, че всичко в съдебната система се решава по този начин", заяви той. „Чистенето на имиджа е борба както срещу магистратите, които се обогатяват неправомерно по делата, които наблюдават, така и с мнимите магистрати. На мен като магистрат ми е малко неприятно, че толкова лесно хората дават пари, когато магистрати ги поискат", поясни той.

„Явно нагласите в обществото е, че по този начин биха могли да се решат проблемите. А с такива реализации като днешната, се надявам, че бихме могли да решим проблемите на съдебната система", добави той.

„Случаят беше започнат от специализираните звена „Антикорупция", защото първоначална информация, която получихме от тъжителя, като имена на прокурори и документация, която е получил е, че действително става въпрос за практикуващи прокурори", поясни още Тойчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във