Параграф22 Daily

§22 Новини

Банда преби полицаи в чалготека навръх Архангел Михайл

Луд екшън се разиграл в "Планета" - една от най-посещаваните чалга дискотеки в Бургас, навръх полицейския празник Св. Архангел Михаил, но всички мълчат, защото историята не е за разказване. Това съобщава свидетел на случилото за "Флагман" и се чуди защо трети ден никой нищо не пише за срамните сцени на разсъмване в събота.

Около полунощ бургазлията и негова компания заели местата си в чалготеката, a от охраната им казали, че една трета от заведението е отцепена за специални гости. Към 1 часа след полунощ секторът започнал да се запълва с видни фигури от ОД на МВР и полицейските управления в Бургас.

За да не се смесват специалните гости – ченгета, които били резервирали местата по случай професионалния си празник, била предвидена и допълнителна охрана. Всичко вървяло по мед и масло до около 3 часа, когато в заведението нахлула известна крими банда от около 10 – 15 души. Тя се случила в съседство с масите на полицаите, които вече били солидно подпийнали, но не си позволявали изцепки. Според  читателя, искрата на боя пламнала по вина на видна фигура от криминалния свят, която вдигнала скандал на по-нисшестоящ в йерархията от него. Спорът бил за някакво момиче и вървял към бой между двамата.

„Шматката беше по-пияна от по-видния представител на ъндърграунда и не си даваше сметка, че заради една шафрантия може да стане кърваво меле. Един от бодигардовете, които бяха с по-едрата риба, опитваше да го усмири и му цапна два шамара. Това възпламени обстановката. От съседните маси, където бяха ченгетата, опитаха да ги усмирят и им направиха забележка”, каза нашият свидетел.

Проблемът бил в това, че видните представители на престъпния свят били толкова натряскани, че решили да се правят на по-велики от полицаите. Забележката прераснала в масово меле. От охраната не смеели да се намесят. Отвън имало патрулка на 1 РПУ, но полицаите в нея по принцип нямали право да влязат в заведението, тъй като вътре отговорността е на охраната.

Имало десетки ступани в суматохата, но до викане на линейка не се стигнало. Флагман.Бг се свърза и с друг свидетел, който работи в „Планета” и който потвърди за случката, от ръководството обаче им казали да мълчат, за да не се стигне до уволнение на полицаи.

Като цяло ченгетата не се държали брутално, но се наложило да участват в боя не толкова да защитят пагона, колкото мъжката си чест, тъй като и с тях имало няколко дами от „Криминална полиция”, уточнява "Флагман".

Facebook logo
Бъдете с нас и във