Параграф22 Weekly

§22 Новини

Bank of America ще върне 783 млн. долара на клиентите си

Bank of America се съгласи да изплати 783 млн. долара обезщетения на свои клиенти заради обвинения, че е провеждала подвеждащи дейности, свързани с услуги по кредитните карти. Освен това банката ще плати и 45 млн. долара глоби на щатските регулатори, съобщава BBC. Банката е обвинена, че е подвеждала и е таксувала неправомерно своите потребители.


Споразумението е свързано с продажбата и маркетинга на услугите на банката по плащанията и защитата на личната информация на кредитните карти в периода между 2010 и 2012 г. Според регулаторите от тази непазарна практика са били засегнати и ощетени над три милиона потребители.


Банката "е таксувала клиентите си неправомерно" за защитата от кражба на лична информация и "е използвала подвеждащи практики при продажбата и маркетинга" на тези услуги, обяви Службата за защита на потребителите на финансови услуги в изявление.


Bank of America не призна, но и не отрече обвиненията. В свое изявления тя каза, че е прекратила маркетинговата си дейност по услугите за защита от кражба на информация през декември 2011 г., както и тези за погасяване на задължения по кредитни карти през август 2012 г.


Споразумението идва няколко седмици, след като Bank of America се съгласи да плати 9,5 млрд. долара, за да прекрати делото срещу нея, че е подвела ипотечните агенции Fannie Mae и Freddie Mac преди кризата на жилищния пазар през 2008 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във