Параграф22 Weekly

§22 Новини

Банка "Навигатор" не изплаща депозити за граждани

Московската банка "Навигатор" прекрати изплащането на влогове на физически лица, а също така и всички операции по депозитната си база, съобщават от call -центъра на организацията.


Както съобщава Интернет-сайтът banki .ru, клиентите на трезора са започнали да усещат проблеми с изплащането на техните спестявания отскоро, защото кредитната институция не успявала да им изплаща спестяванията поради липсата наналични пари на каса. Според анонимна сътрудничка на трезора, за предсрочно прекратяване на влог или закриване на сметка, е необходимо да се подаде заявление поне няколко дни по-рано.


Кога ситуацията ще се подобри е неизвестно. В call-центъра на финансовата институция твърдят, че проблемът е технически и не е свързан с банкрут или с други проблеми.


Търговска банка "Навигатор"работи на пазара от 1993 г. Основните насоки в бизнеса й са кредитиране на юридически и физически лица; привличане на влог на средства от населението, както и разчетно-касово обслужване на корпоративни клиенти и валутни операции.


В същото време стана ясно, че са затворени и клоновете и офисите на Първа републиканска банка - уж по технически причини, съобщават от сайта на кредитната организация. "Всички платежни нареждания, подавани чрез Интернет-банката, а също така и в офисите на трезора, се обработват по реда на тяхното постъпване", се уточнява в сообщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във