Параграф22 Weekly

§22 Новини

Бащата на Сашко избяга преди да влезе в затвора

Костадин Тасев от Сандански, който бе осъден на 12 г. затвор за сексуално насилие над сина му Сашко, е изчезнал безследно преди да влезе в затвора. Тасев е четвъртият осъден, изчезнал преди да влезе в затвора след братя Галеви и осъдения за двойно убийство Илиян Тодоров.


През юни м.г. Софийският апелативен съд потвърди първоинстанционната ефективна присъда от 12 години за Костадин Тасев, а през декември Върховният касационен съд окончателно реши, че той ще лежи в затвора. Месец по-късно обаче се оказа, че Тасев е изчезнал и е обявен за общодържавно издирване от МВР. Към момента властите нямат информация къде се укрива той.


Домът на осъдения в родния му Сандански е заключен, а съседите твърдят, че не са го виждали от месеци. Според тях, до произнасянето на върховните магистрати, Тасев е живял в къщата си в Сандански заедно с жена си и майка на сина му - Христина, която е с лека умствена изостаналост. Именно в този дом магистратите смятат, че Тасев е упражнявал насилие над сина си.


Бащата категорично отричаше да е посегнал сексуално на Сашко, който бе предаден за отглеждане на баба му по бащина линия. Сега момченцето живее при леля си, след като наскоро баба му почина. Близките му твърдят, че детето е добре.


По неофициална информация Костадин Тасев е преминал пеша границата с Гърция и работи като овчар в отдалечена ферма. Ако общодържавното издирване не даде резултат, той ще бъде обявен за международно издирване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във