Параграф22 Weekly

§22 Новини

Бащата - убиец от Русе остава в ареста

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста бащата на убитата 7-годишна Пламена. Ако бъде признат за виновен в престъплението, 38-годишният Пламен Петров ще получи осъдителна присъда от 15 до 20 години затвор или доживот.


Пламен Петров преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден в Русе. Трагедията се е разиграла в блок "Мура" на ж.к. "Здравец-изток". Първокласничката е била закарана в неделя около 17.00 часа в Спешното отделение на местната болницата без пулс, отпусната и с видими следи от побой. Момиченцето така и не е успяло да дойде в съзнание, а лекарите незабавно са уведомили полицията за упражненото насилие


От името на Окръжна прокуратура прокурор Кремена Колицова настоя бащата да бъде оставен в ареста, защото може да се укрие или да извърши друго престъпление. Най-сериозният мотив бе, че става дума за убийството на собственото му дете, което е извършено с особена жестокост и по много мъчителен за момиченцето начин. Самият Пламен не пожела да обясни какво точно се е случило на Великден следобед, но по неофициална информация детето е вдигало шум и не е искало да чете. Бащата заяви, че съжалява за стореното и че няма ясен спомен за всички събития от фаталния ден.


Служебният защитник на Пламен Петров не възрази срещу искането на прокурора за постоянен арест, но при условието клиентът му да бъде настанен възможно най-скоро в Психодиспансера. Той обясни, че Пламен е в лошо физическо и психическо състояние и че страда от тумор на мозъка. Очакват се и резултатите от тройната психологическа експертиза на бащата. Тя е била назначена още в деня на задържането му - Великден, няколко часа след смъртта на момиченцето.


Все още няма информация кога ще бъде погребението на малката Пламена. При необходимост от общината имат готовност да осигурят нужните средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във