Параграф22 Daily

§22 Новини

BBC окончателно уволни водещия на Top Gear Джереми Кларксън

BBC окончателно уволни водещия на телевизионното предаване Top Gear Джереми Кларксън, стана ясно днес. За това решение обяви лично генералният директор на корпорацията лорд Тони Хол - веднага след приключването на работата на специално създадената по случая дисциплинарна комисия.

54 годишният Джереми Кларксон бе отстранен временно от заснимането на програмата на 10 март т. г. - веднага след разправията му с техническия продуцент Ойзин Таймън, който осигурявал снимките на програмата в Северна Англия. Причината за скандала станал пропуск на продуцента, който не успял да организира доставката на топла храна за Кларксън и за членовете на неговата група, защото кухнята на ресторанта в техния хотел вече е била затворена.

Top Gear влиза в най-популярните, рейтингови и печаливши програми на BBC, като предаването се транслира по цял свят, осигурявайки си аудитория от около 350 млн. зрители, което е своеобразен рекорд за подобно предаване.

Загубите на BBC при закриване на тази програма може да стигнат колосалната сума от 100 млн. долара за година. Затова се приема, че това предаване трябва да продължи на всяка цена.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във