Параграф22 Daily

§22 Новини

Becca Inc. предприема доброволни мерки за изтегляне на разсейващ светлината изсветляващ коректор Becca Inc. предприема доброволни мерки за изтегляне на разсейващ светлината изсветляващ коректор

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) е постъпила информация за предприето доброволно изтегляне на разсейващ светлината изсветляващ коректор от производителя Becca Inc., САЩ. След проведен експертен анализ е установено, че в някои продуктови единици част от опаковката на продукта, апликаторът с мек връх, може да бъде засегнат от обикновена домашна плесен (Cladosporium halotolerans). Този проблем няма вероятност да причини сериозни увреждания, но потенциално е възможно да причини временна кожна и / или очна алергия или раздразнение. След експертен анализ вероятността от увреждане на потребителите е оценена като „средна“ в съответствие с методологията, съгласно Решение за изпълнение (ЕС) 2019/417 на Европейската комисия.

Действайки с повишена предпазливост и в изпълнение на поетия от него ангажимент към удовлетворението и безопасността на потребителите, производителят е взел решение доброволно да изтегли продукта от веригата за доставка и да проведе изземване на продукта от потребителите.

Becca Inc. приканва всички потребители, които са закупили продукта да преустановят употребата му и да се свържат с търговеца на дребно, където средствата за закупуването му ще бъдат възстановени в пълен размер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във