Параграф22 Daily

§22 Новини

Без лихви в Дупница за неплатен наем на общински жилища

Спират да текат лихвите за неплатен наем за всички общински и социални жилища, които са общо 318, отдадени на нуждаещи се лица, считано от 1 март 2020 г., обявиха от общината  в Дупница. Удължават се сроковете за плащане на текущия наем до 90 дни. Тези правила ще се прилагат за дължимите суми до 30 дни след отмяна на извънредното положение. Повечето от отдадените жилища са в блокове, изградени на терена в бившите казарми в Дупница. Някои от тях дължат за наем.

Общината обяви конкретни мерки и за 195 местни земеделски  производители. За тях няма да бъдат начислявани лихви за забавено плащане на наем или аренда. Обичайно плащанията на земеделците се извършват веднъж годишно до 20 април, като и за тях правилата ще важат отново до 30 дни след отмяна на извънредното положение. По всички останали договори, които общината има с частно-правни субекти, също спират да текат лихвите за забавено плащане освен мерките в специалните случаи.

„Направихме пълна справка за общия брой търговци, които са в договорни отношения с Община Дупница и общинските дружества, и броят им е над 320“, коментира  кметът на града инж. Методи Чимев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във