Параграф22 Daily

§22 Новини

Без свидетелство за брак при наемане на хотелска стая в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия опитва да смекчи имиджа си в очите на туристите, информира Би Би Си. Неомъжените чуждестранни двойки вече ще могат да наемат хотелски стаи заедно в Саудитска Арабия като част от нов визов режим, обявен от правителството на кралството, а на жените също ще бъде позволено да отсядат сами в хотелските стаи. Преди това двойките трябваше да докажат, че са женени, преди да получат хотелска стая.

Този ход идва на фона на усилията на саудитското правителство за растеж на туристическата индустрия. „От всички граждани на Саудитска държава се изисква да покажат фамилна карта или доказателство за връзка при проверка в хотели“, се казва в съобщение на Саудитската комисия за туризъм и национално наследство. "Това не се изисква от чуждестранни туристи. Всички жени, включително саудитските, могат да резервират и отсядат сами в хотели, предоставяйки лична карта при настаняване".

Новите визови разпоредби посочват, че от туристите жени не се изисква да се прикриват изцяло, но все още се очаква да се обличат скромно.Алкохолът остава забранен.

Отдавна разглеждано като едно от най-консервативните за туристи места на земята, Саудитска Арабия се опитва да смекчи имиджа си в очите на чуждестранни туристи и инвеститори. Престолонаследникът Мохамед бин Салман наскоро направи някои съществени промени в ултра консервативното кралство.

Саудитска Арабия позволи на жените да пътуват независимо и да шофират

Facebook logo
Бъдете с нас и във