Параграф22 Daily

§22 Новини

Безнаказано: Гангстери атакуваха посред нощ и супермаркет "Фантастико" в Драгалевци

Нов въоръжен грабеж в София през изминалата нощ - полицията издирва четиримата мъже, обрали 6 000 лева от магазин в столичния квартал "Драгалевци", съобщава БНР. Въпреки зачестилите в последно време подобни престъпления, от МВР твърдят, че въоръжените грабежи в София намаляват в сравнение с миналата година.

Нападателите влизли в помещението на магазина, където в момента е имало само три служителки. Там са се съхранявали и част от оборотните пари. Четиримата мъже стреляли, за да счупят една от вратите, след което заплашили жените с оръжие,  поясни Калин Ленков, началник на сектор "Грабежи" в СДВР и допълни:
Проникнали са в помещението, където се намират служителките, заплашили са ги, отнели са сумата - около 6 000 лева, след което са се оттеглили.

По времето, по което е бил извършен грабежът, магазинът е работил и вътре е имало десетки посетители. Никой от тях обаче не е разбрал какво става, тъй като атакуваното помещение е зад щандовете, близо до склада. МВР ще проверява дали в обира няма замесен вътрешен човек, дал информация за намиращите се пари.

Това ще се провери. При всички положения има информация, че се съдържат парични средства, но дали вече е от вътрешен човек или от собствено тяхно наблюдение, тепърва ще установяваме,  допълни Ленков.

Това е поредният въоръжен грабеж в София. В началото на тази седмица, двама маскирани и въоръжени с автомати, обраха близо 400 000 лева от инкасо автомобил в паркинга на търговски център.

Според статистиката на МВР обаче, за първите два месеца на 2016-та година, грабежите са по-малко, в сравнение със същия период на миналата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във