Параграф22 Daily

§22 Новини

Безпрецедентна операция по издирването на Зайков в Костенец

Безпрецедентна операцията по издирване на убиеца Стоян Зайков в Костенец протича в момента. Тази сутрин главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов съобщи, че спецакцията е във връзка с двете убийства в Костенец, отцепени са няколко периметъра в града, които са блокирани и се извършват проверки. Както е известно на 10 май в Костенец бе открита убита 38-годишната Милена Шишкова. За убийството бе обявен за издирване бившият й партньор 43-годишният Стоян Зайков - Чане от Костенец. А на 15 май на метри от къщата на Зайков бе открит убит с огнестрелно оръжие негов съсед и трети братовчед.

Главният секретар на МВР заяви, че с предприетата операция са взети всички необходими мерки, за гарантиране на сигурността и здравето на гражданите. Той опроверга появилите се слухове, че Зайков има.списък със седем души за ликвидиране. Иванов обаче посочи, че хората, които са се оплакали че се чувстват застрашени, са под охрана.

Той уточни, че има няколко периметъра, които са локализирани и в които се извършва проверка. "Специализираните части извършват проверка на всяко едно помещение. Надяваме се да имаме резултат“, допълни още той. "Ние реагираме на всеки един сигнал, докато не го изчистим и не се уверим, че не отговаря на истината", каза той и допълни, че е имало сигнал, че убиецът е в Сандански. Сигналът е проверен, следи от Зайков не са открити.

Facebook logo
Бъдете с нас и във