Параграф22 Daily

§22 Новини

БФС обяви, че е сезирал прокуратурата в Благоевград заради съмнения за уговорен мач в Б група

БФС обяви, че е сезирал прокуратурата в Благоевград заради съмнения за уговорен мач в Б група. В основата на сигнала е срещата между "Пирин" (Разлог) и "Верея" (0:1), последвана от коментари в медиите. Кметът на Разлог Красимир Герчев заяви по-рано, че ще сезира прокуратурата да разследва мача от 20-ия кръг. Решението му е вследствие на изказването на кмета на Симитли Апостол Апостолов пред simitli.info, че изходът на въпросната среща е бил договорен за 12 000 лева.

Ето и съобщението на сайта на БФС:

Във връзка с появилите се в публичното пространство през последните дни изявления за уреждане на мачове от “Б” група Българският футболен съюз сезира официално прокуратурата и полицията в Благоевград.

Представители на “Септември” (Симитли), “Локомотив” (Мездра), “Верея” (Стара Загора), “Ботев” (Враца) и “Пирин” (Разлог) пък ще трябва да се явят пред комисията по етика и феърплей към БФС, за да дадат своите обяснения по изнесените информации.

В същото време Българският футболен съюз изразява своето очакване правоохранителните органи да извършат необходимото, за да бъде изяснена истината, след което да се наложат санкции на виновните, ако вината им бъде доказана, информира БФС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във