Параграф22 Daily

§22 Новини

БФС спря състезателните права на Козмин Моци

Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на защитника на „Лудогорец“ Козмин Моци. Румънецът фаулира грубо нападателя на ЦСКА Стефан Николич по време на победата на тима му с 4:0 от събота, но главният съдия Георги Йорданов дори не отсъди нарушение, съобщи БНР.

Днес комисията се събра и взе решение да спре правата на Моци до изясняване на случая. Следващото събраните на Дисципа е в четвъртък от 12,00 часа, което автоматично означава, че защитникът няма да играе в утрешния първи полуфинал за Купата на България срещу „Левски“.

На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК „Лудогорец” – ПФК „ЦСКА” по отношение на Стефан Николич - състезател на ПФК „ЦСКА”. Същият следва да бъде предоставен на ДК до 11:00 часа на 09.04.2015 г. ДК свиква извънредно заседание на 09.04.2015 г. от 12:00 часа и призовава съдийската бригада и съдийския наблюдател от срещата. ДК спира състезателните права на Козмин Йосиф Моци до произнасяне по случая, съобщиха от БФС.

Съдийската бригада, както и съдийския наблюдател също са призовани на извънредното заседание, което ще се проведе в 09.04 (четвъртък) от 12:00 часа.

Марек, Славия и ЦСКА са глобени с парични глоби за използване на пиротехнически средства. Иво Иванов от Берое отнася два мача наказание, с по един мач лишаване от състезателни права са капитанът на Лудогорец - Светослав Дяков, както и Борислав Николов от Марек.

В друго свое решение от редовното заседание след кръа, отборът на "Славия" беше наказан с имуществена санкция в размер на 1000 лева. "Белите" са задължени и да възстановят щетите, нанесени на  съблекалнята на стадион "Бончук" в Дупница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във