Параграф22 Daily

§22 Новини

БХК да отговори защо е имало атака над полицаи в Мъглиж

Двама души са задържани, а един се издирва след акцията на жандармерията тази нощ в ромския квартал на Мъглиж, съобщи полицията. Служители на реда бяха нападнати в квартала при опит да задържат участници в нелегални кушии между селата Черганово и Овошник край Казанлък, сочи БНР.

При нападението са пострадали няколко полицейски автомобила. Служителите на МВР са влезли в махалата на града заради мъж, който е оказал съпротива при проверка по-рано през деня. Той бил арестуван  и в момента, в който униформените служители са излизали заедно със задържания, били нападнати с камъни от жителите на квартала.

Най-малко петима от пострадалите служители на МВР са прегледани в болница. Те са с леки наранявания. В момента в района на Мъглиж полицейското присъствие е засилено. Има изпратени допълнителни екипи на жандармерията.

„За пореден път ставаме свидетели на агресия спрямо полицаи, защото някои граждани се чувстват недосегаеми и си позволяват да не спазват закона“, заяви старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР–Стара Загора. „Но полицията може и има капацитета да задържа всеки нарушител“, добави той.

Комисарят обясни, че полицията е реагирала на получени в Казанлък два сигнала за незаконни кушии. Полицията отива на място, за да предотврати евентуална катастрофа на пътя между две села. При опит да се наложи ред ромите групово се противопоставят, има опит за удряне с дъска и ухапване, споделя комисар Хаджиев.

Слез заповед на министъра на вътрешните работи се провежда акция в Мъглиж, за да се заловят нарушителите. При опит за залавянето им в ромската махала се среща отново съпротива с камъни, като са ранени 5-има полицаи, за които няма опасност за живота.

Един от заподозрените се е укрил и се издирва. В Мъглиж е спокойно и се налага ред със съдействието на жандармерията.

Има данни, че катастрофата с двама загинали в събота е причинена от каруца без светлини и опознавателни знаци, като тя също е била управлявана от роми.

Заради този трагичен инцидент в Казанлък днес е ден на траур.

Facebook logo
Бъдете с нас и във