Параграф22 Daily

§22 Новини

Бяла роза е захвърлена до трупа на убитата жена, подозират жертви на измамите й

Жената, убита снощи в столичния квартал "Младост", е била изнудвана от жертви на нейни бизнес операции в миналото е основната хипотеза на разследващите, стана ясно по време на брифинг на Националната полиция и Специализираната прокуратура. „Назад във времето е имало сигнали срещу нея от граждани и юридически лица за различни финансови операции. За момента версията е неуредени финансови взаимоотношения, но се разследват и лични мотиви“, каза директорът на ГДНП Христо Терзийски.

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева посочи, че най-вероятно убитата е жертва на организирана престъпна група. Била е изнудвана от лица, които са потърпевши от нейни действия в миналото, предполага тя. Последното досъдебно производство, което е водено срещу убитата, е за взети от нея 150 000 лева, които тя трябвало да вложи във финансови инструменти, които да доведат до печалба. "Търсим мотив, но в последните години мотиви има много", добави Терзийски.

Той отказа да разкрие какво точно е оръжието на убийството, както и да коментира символиката на бялата роза, захвърлена до трупа. Но в Китай, белите цветя, особено живи, означават смърт. Същото отношение е към белите пъпки и в Индия. Явно това е символика, която насочва към извършителя на това грозно деяние или подсказва нещо друго.

Facebook logo
Бъдете с нас и във