Параграф22 Daily

§22 Новини

Биха студентка в Страсбург, защото носела пола

Младата жена е била нападната от трима мъже и бита посред бял ден. Националната полиция на Франция започна разследване, след като млада жена разкри, че е била нападната от трима мъже и бита посред бял ден, защото е носела пола. Правителството осъди инцидентът като неприемлив, предаде France Bleu.

Студентката, на 22 години, идентифицирана само като Елизабет, заяви, че е била ударена с юмрук в лицето в град Страсбург в петък следобед при нападение "от три лица, които изразиха недоволство, че нося пола". Тя се прибирала вкъщи, когато един от тримата възкликнал „погледнете онази курва в пола“, каза Елизабет пред радио France Bleu. След това двама от тях я хванали, докато третият я удрял в лицето, оставяйки я със синини под очите, каза тя по радиото. След това мъжете избягали. Тя каза, че има над дузина свидетели, но никой не се е намесил или преследвал нападателите.

Снимка на натъртеното лице на Елизабет беше публикувана в Twitter акаунта на France Bleu и предизвика ярост сред потребителите на социалните медии. "Фактите, както е посочено, са много сериозни", заяви говорителят на правителството Габриел Атал. "Във Франция трябва да можем да излезем облечени на улицата, както искаме. Не можем да приемем, че днес във Франция една жена се чувства в опасност, или тормозена, заплашвана или бита заради това как се облича", отсече той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във