Параграф22 Daily

§22 Новини

Биячите от Околовръстното искат споразумение с прокуратурата

Тримата „охранителни” на Ивайло Борисов – Ториното, които се намират в ареста са готови да признаят вината си и да сключат споразумение с прокуратурата. Това заяви адвокатът им Мариана Тодорова в интервю за bTv. Именно защитникът на биячите заяви тази им готовност, което означава, че в момента се очаква решението на прокуратурата.

Христо Христов, Мартин Марков, Георги Близнаков и Александър Гечев бяха задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Съдът ги остави в ареста с аргумент, че били много опасни. Четвъртият – Марков бе освободен, тъй като не е участвал в побоя. На въпрос дали тримата чувстват вина, Тодорова коментира, че това е нормално чувство в тази ситуация, като и тримата изказват съжаление, че не са устояли на провокацията. Насилието обаче е ежедневно, допълни Марияна Тодорова.

Тя отказа да коментира изнесеното малко по-рано в ефира на телевизията, че тримата са назначени на граждански договори от една дата, за изпитателен срок и с възнаграждение от 210 лв. Мариана Тодорова заяви, че тя е наказателен адвокат, а коментар за трудовите договори може да даде граждански или търговски адвокат. Адвокатът отказа и да коментира въпроса как очаква тези момчета да й платят хонорара.

Според Мариана Тодорова в момента държавата демонстрира сила и проверките срещу клиента й Ивайло Борисов са показна демонстрация. Адвокатът посочи, че проверката в дома на Борисов с отряда за задържане е преминала гладко и без проблеми, тъй като служителите на реда са изпълнявали своите задължения стриктно, но някой все пак ги е изпратил там без много нужда.

Мнението на Тодорова е, че ежедневните проверки на обикновените полицаи ще доведат до много по-добър резултат, отколкото показни акции на въоръжени служители на реда един път месечно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във