Параграф22 Daily

§22 Новини

Бирници дебнат във Фейсбук за богати бизнесмени, всеки е под похлупак

„Повече няма да пускам във фейса снимки от пътешествия и семейни купони, защото ме спукаха от проверки, направо ме попиляха”, това е написал в социалната мрежа бизнесмен от Велико Търново. Той е любител на екзотични воаяжи, семейни сбирки и лукс, фотографиите от които пуска на страницата си в социалната мрежа.

Има една фирма, с която успешно през последните 20 години храни семейство и ходи по света. Сега обаче са почнали проверки срещу него като физическо лице и го питат откъде е натрупал толкова пари да ходи на екскурзии и почивки в чужбина, пише "Борба".

„Това не е първият случай, при нас има доста жалби от клиенти, че са притискани и проверявани, след като си пускат информация във Фейсбук. Разследванията за нетрудови доходи, евентуално придобити от престъпна дейност, сега са на ход, но определено е некоректно да се правят проверки по информация в мрежата”, коментират адвокати от търновска кантора, които се занимават с този вид дела.

Засега в търновските съдилища се гледат четири дела за придобити от престъпна дейност доходи. Наскоро два от случаите получиха отказ след години разследване и хората сега съдят държавата, защото бяха оневинени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във