Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш данъчен от Пловдив е вече 5 месеца в неизвестност

47-годишният бивш данъчен Марин Събев от Пловдив е в неизвестност от 5 месеца, а съпругата и дъщеря му го издирват под дърво и камък. На 3 април тази година Марин напуснал дома си и от тогава никой не знае къде се намира. Той е висок около 1,90 м., едър, брадясал, облечен с кафяво яке и шушлеков панталон.

„От 5 месеца е в неизвестност, но познати, които няма как да го сбъркат, са го виждали, което значи, че е жив и обикаля свободно. Хората, които са го срещали казват, че е много отслабнал“, разказва пред репортер на Marica.bg дъщеря му Петя Събева.

На 2 август Марин е забелязан от негови познати на моста на ВИХВП да върви към бул. „България“, но те не знаели, че той е избягал и не сигнализирали на семейството му. Според Петя баща й е планирал да избяга, защото малко преди това поискал пари от жена си и се разплакал. Награбил няколко карти за София, България и Европа, но дъщеря му ги взела и той тръгнал без тях. „Потегли с документи и ключове. Той не обича да се сприятелява и да се заговаря и най-вероятно е някъде сам“, заяви притесненото момиче.

Тя предполага, че вероятно баща й все още има някакви финанси в себе си щом е оцелял до началото на август. Марин Събев е работил като данъчен в НАП, но бил принуден да напусне. Този факт му се отразил зле, не успял да го преживее и изпаднал в тежко душевно състояние. „Предположенията ни за бягството са, че след като му се наложи да напусне работа, се чувства ненужен и непотребен, тъй като не допринася за семейството и затова е решил да постъпи така“, разказа момичето.

Според семейството, другият вариант е, че Марин сметнал, че някой го заплашва и чрез присъствието му около близките си той ги застрашава. Дали наистина някой го е заплашвал не се знае, защото не обичал споделя. „От полицията казват, че го търсят, но 5 месеца няма никакъв резултат. Пуснат е за общонационално издирване, 7 дни след като изчезна“, допълни девойката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във