Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш главен архитект на Велико Търново осъди прокуратурата за 50 000 лева

Арх.Елена Абаджиева бе оправдана окончателно по дело за длъжностно престъпление срещу нея и бившия кмет на старата столица д-р Румен Рашев. Бившият главен архитект на Велико Търново Елена Абаджиева е осъдила прокуратурата за 50 000 лв. по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди /ЗОДОВ/, съобщават задъхано медиите от старопрестолния град.

Според защитника на арх.Абаджиева Венцислав Фоти, уваженият иск е в размер на 35 000 лв.,а лихвите са за над 15 000 лева. Определението е на Върховния касационен съд и не подлежи на обжалване. Обезщетението идва 4 г. след като арх.Елена Абаджиева бе оправдана окончателно по дело за длъжностно престъпление срещу нея и бившия кмет на старата столица д-р Румен Рашев. Ексградоначалникът също успя да осъди държавното обвинение за 40 000 лв.

Делото срещу арх.Елена Абаджиева и д-р Румен Рашев стартира през ноември 2009Г. Двамата бяха обвинени, че с действията си при конкурс за строителство на тенис кортове четири години по-рано са ощетили общината с 423 489 лв., защото освен кортове фирмата построила и 8-етажен блок.

Съдебната одисея продължи пет години като двамата обвиняеми бяха оправдани през 2016 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във