Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш шеф на КАТ-Благоевград с маршова крачка тръгва към съда

Бившият шеф на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов отива на съд за подкуп, длъжностно престъпление и незаконно държане на оръжие и боеприпаси. Обвинителният акт срещу него е внесен, след като преди пет години Стоицов беше задържан по време на акция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, а след това и уволнен от МВР, съобщиха от прокуратурата.

От държавното обвинение уточняват, че от 2016 г. Стоицов е поел шефския пост в КАТ-Благоевград, като задълженията му включвали контрол на дейността на служителите и отговорност за материалната база и активите. Той е обвинен, че от февруари до май 2018 г. неколкократно нарушавал и не изпълнявал служебните си задължения.

Обвинението му за престъпление по служба е свързано с това, че позволявал на катаджии да конвоират извънгабаритна техника по Кресненското дефиле без договор, без да бъдат плащани задължителните такси и във време, в което това е било забранено.

Наред с това, за осъществяване на тази дейност, Стоицев отклонил автопатрул по безопасност на движението, който изпълнявал планови задачи, посочват от прокуратурата. Целта му била да набави облаги за фирми, като им спести плащането на таксите, а така са били ощетени Агенция „Пътна инфраструктура“ и МВР.

Стоицев е обвинен и за получавани подкупи при издаване на регистрационни табели. Обвинението му за незаконно държане на оръжие и боеприпаси е свързано с откритите у него пистолет „Макаров“ и 43 патрона, които били собственост на друг, а Стоицов нямал разрешение за оръжието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във