Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш швейцарски банкер хвърлил 217 000 $ за стриптийз

Бившият швейцарски банкер Пиерин Винченц, срещу когото в момента се води съдебно дело за измама заяви в съда, че голяма част от похарчените от него 217 000 долара в стриптийз клубове са били отчетени като бизнес разходи.

Повечето обвинения срещу 65-годишният  Винченц, който преди време бе определен за „банкер на годината“са свързани с твърдения за измамни сделки в периода 2006 – 2017 г.

Подробностите, които привличат най-голямо внимание в Швейцария обаче, са свързани с предполагаемата злоупотреба с корпоративни разходи от негова страна.

Според The Sunday Times, Винченц е обвинен в това, че използвал корпоративната си кредитна карта, за да финансира, това което прокуратурата определя като "обиколка на районите с червени фенери в Швейцария."

Миналата седмица при старта на делото срещу Винченц прокурорите заявиха, че бившият банкер е взел над 500 000 швейцарски франка (537 000 долара) под формата на неправомерни разходи, информира Ройтерс.

Най-голямо впечатление правят похарчените 217 675 долара в стриптийз клубове и барове за бурлеска, според Daily Beast. Винченц похарчил приблизително 97 000 долара в кабаре, според The Sunday Times, който били таксувани на корпоративната му карта.
"По отношение на моите посещения в барове и нощни клубове, аз заставам напълно зад моите твърдения, че са свързани с работата ми," е казал Винченц пред съда.

Бившият банкер заявил, че посещавал тези заведения, понякога сам, за да развие публичния си профил и да общува с предприемачи и бизнес мениджъри.

В корпоративните практики на Винченц могат да бъдат открити и други необичайни разходи. Той похарчил 753 долара за вечеря с лице, с което се запознал в приложението Tinder, според The Sunday Times. Винченц заявил пред съда, че разходите са съвсем легитимни, защото обмислял дали да не наеме въпросното лице на работа в сферата на недвижимите имоти.

65-годишният Винченц също така е обвинен в това, че похарчил 27 000 швейцарски франка (29 000 долара), за да лети с частен самолет до испанския остров Майорка където присъствал на кулинарен урок. Разходи след това били прехвърлени на банката.

Винченц и хората, които са обвинени заедно с него, отхвърлят всички обвинения срещу тях в измама и неправомерно използване на средства.

По време на процеса през миналата седмица обаче Винченц е признал, че е допуснал "грешки" по отношение на фирмените си разходи. Една от тези грешки, според New York Post, била, че похарчил 5 000 долара от служебната си кредитна карта, за възстановяването на хотелска стая в Цюрих, която била потрошена след "огромен скандал" със стриптийзьорка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във