Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш служител на ДАНС: Всичко, което каза Илчовски, е истина

"Борисов е един посредствен човек. Той е изключително страхлив. Всички досега го бутаха. Трябва всички да участват в управлението. Който и да дойде, всичко се случва и сега в управлението. За Борисов още с идването му в МВР му знаехме какво представлява, с оглед на досието му". Това заяви в предаването "Часът на избора" по телевизия "Евроком" Росен Миленов, бивш служител на ДАНС.

"Беше цинично да му позволим да продължи политическата си кариера. Имах възможност да говоря, имах наличните доказателства, че е изключително криминална личност. Исках да му прекратя политическия път", споделя още той. "Но няма държава в лицето на институциите. Имах 160 страници в Софйска градска прокуратура. По мое искане към Борис Велчев разказах всичко, което беше мое достояние - ставаше дума за 7 млрд. лева. Няма никакво развитие.

Последният главен прокурор е креатура на Пеевски. Гешев е подставено лице. Няма и капацитет. Има едни орди от хиляди хиени, които държат мръсните пари - онези 200 млрд. лева. Тези хора търсят проекти, в основата на които има един шоумен, който да забавлява хората. Борисов 10 години забавлява хората, но цената е жестока.

Всичко, което каза Илчовски, е истина - как един кръг в държавата ползва благата и преференциите. Никой в този скандал, не е невинен", коментира още Росен Миленов, бивш служител на ДАНС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във