Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивш военен министър обвини Бъчварова в нагла лъжа

Бившият военен министър Ангел Найденов обвини вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в нагла лъжа. „Искам да изразя силното си безпокойство от забавянето на изграждането на защитното съоръжение по границатата ни с Турция. Мека казано, имаше голяма доза неистина в отговора на министър Бъчварова на моя въпрос в пленарната зала“, заяви депутатът от БСП–Лява България в кулоарите на парламента.

Полемиката се разгоря по повод приетите промени в закона за отбрана, според които армията ще охранява границите ни заедно с полицията.

"Тя заяви през януари, че защитното съоръжение ще бъде завършено през месец март. Сега разбираме, че през април и някъде през май ще бъдат завършени едва половината от 130-те километра“, обясни Найденов. И допълни, че "това са темпове, които, честно казано, мен ме изумяват. Повече от 1 година се строят 50 километра. Българската армия за малко повече от 4 месеца построи 30 километра на цена, която е 4 пъти по-ниска от тази, която в момента наблюдаваме. Това е безпрецедентно!“.

Найденов заяви, че колко души трябва да бъдат мобилизирани на границата зависи от задачата, с която ще бъдат натоварени, както и държината от държавната граница, по протежение на която трябва да бъдат разположени военните формирования.

Facebook logo
Бъдете с нас и във