Параграф22 Daily

§22 Новини

Бивши ченгета и ловци погнаха крадците след обир на 16 къщи за седмица

Униформени и доброволци тръгнаха рамо до рамо срещу апаши в Лютиброд. Служителите на реда и жителите на селото се обединиха около мисията да опазят имотите си, след като за по-малко от седмица бяха разбити 16 къщи, съобщи кметът Иван Коцев. По следите на злосторниците веднага тръгнали жители на селото, които са се разделили на 2 групи. Хората са на възраст от 25 г. до 50 г. Сред тях има бивши полицаи и ловджии.

Местните се страхуват за имотите си и са взели присърце идеята на доброволците за опазването им. Полицейски екипи също са на денонощно разположение. Кметът разказа, че хората в селото са пропищели от зачестилите набези на крадците, които само за 6 дни са разбили десетки домове, пише "Конкурент".

„До сега не сме ставали свидетели на подобно нещо. Тук има собственици, който обитават имотите си само през лятото. През останалите сезони те стоят празни, но посегателства не е имало”, категоричен е кметът.

Крадците атакуват къщите, като не ги спират нито високите заграждения, нито алармените системи.

„Натрупалият сняг издаде следите им. По стъпките установихме и голяма част от разбитите домове. Странното е, че според разказите на потърпевшите, не се краде нищо ценно. Домът е отворен, но скъпите вещи не са и докоснати”, обясни кметът.

 Само в четири от разбитите къщи има констатирани кражби. Задигнати са казани за ракия и медни котли. От скъпо обзаведени вили, чийто собственици живеят в столицата, крадците са прибрали метални предмети и не са докосвали плазмени телевизори и скъпи електроуреди и инструменти.

Кметът не може да си обясни каква е причината за тези действия, но предполага, че извършителите са цяла група.

„В една от къщите се включи алармената система и реагирахме незабавно. Докато стигнахме обаче нямаше и следа от крадците. Те са много пъргави и не се спират пред нищо, за да влязат. Свалят дори и дограмата на прозорците, комарници, прескачат огради или слизат от 4-метрови височини”, разказа Коцев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във