Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившият директор на ПМГ - Бургас бе принуден да върне 11 000 лв на школото

Жестоко унижение претърпя бившият директор на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ - Бургас Станчо Славов. Той загуби поредното дело, което водеше, за да изчисти името си на педагог и ръководител, съобщава "Флагман". Станчо Славов се видя принуден да върне 7500 лева заради 52-те надвзети заплати в периода 2008-2012 г., както и да поеме целите разноски по делото, водено от бившия му работодател в размер на близо 3 хил. лева.

Ударът срещу Славов бе още по-тежък, защото още при започване на гражданското дело в Районен съд-Бругас той преведе надвзетата сума по заплата – 7500 лева, но настоящото ръководство на ПМГ, което до голяма степен дължи кариерното си израстване на Славов, не прекрати делото, а реши до търси лихви, адвокатски хонорари и съдебни разноски от Славов.

Припомняме, че Станчо Славов бе уволнен през 2013 година от началника на РИО на МОН в Бургас инж. Виолета Илева. Той бе обвинен, че си е определил неправомерно висока заплата. В кориците по делото на Районен съд става ясно и каква е сумата. Месечното възнаграждение на Славов, определено от Кодекса на труда(КТ), трябвало да бъде 868 лева, а той получавал основно възнаграждение от 1055 лева.

Славов се мотивира, че по същата формула били изчислявани заплатите на предходните директори, но се оказва, че е възприел механизъм, валиден до 2008 година.

Ексдиректорът на елитната гимназия отправил няколко питания до Инспектората, но не е получил отговор как и дали да промени формулата. Интересен факт е, че едно от писмата има изходящ номер от гимназията, но не и входящ в РИО на МОН.

Станчо Славов загуби на последна инстанция делото си за възстановяване на работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във