Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившият областен управител на Разград Наско Анастасов осъди прокуратурата

Бившият областен управител на Разград Наско Анастасов осъди Прокуратурата на Република България да му плати обезщетение за претърпени неимуществени вреди от незаконно обвинение, по което е оправдан с влязла в сила присъда. Решението е на Районния съд и е публикувано на сайта на институцията, съобщава БТА.

Искът на Анастасов е частично уважен - той е в размер на 25 000 лв. и е заведен по Закона за отговорността на държавата за нанесени вреди. Разградският районен съд постанови той да получи 7000 лв., както и сумата от 282.80 лв. разноски по делото.Решението подлежи на обжалване пред РОС в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Разследването за безстопанственост заради сделката с хижата на  Областна администрация-Разград в местността "Пчелина" и процесът, продължили общо около 3 години, завършиха с оправдателна присъда и това е поводът за исковата молба.Това е вторият спечелен иск от Анастасов, първият беше след оправдаването му по делото с незаконното според прокуратурата барбекю на същата хижа. Тогава той поиска 50 000 лв. обезщетение, а му бе присъдено 9000 лв.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във