Параграф22 Daily

§22 Новини

Бившият шеф на "Автомагистрали" духна от България, съобщи Бойко Рашков

Бившият директор на държавното предприятие "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев е напуснал страната след началото на проверките във връзка със строителството на "Хемус". Това съобщи на брифинг пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, предава вестник Сега. От думите му се разбра, че заради отсъствието на Беличев, то той не може да бъде разпитан. "Освен, ако не се е завърнал", допусна все пак Рашков.

МВР е получило информация, че Беличев е напуснал страната „в момента, в който ГДБОП започна активни действия във връзка с изясняването на всички аспекти от сключването на договорите с различни фирми на Лот 5". Той допусна, че това е станало заради и след пресконференция, на която самият Рашков е казал, че към Беличев трябва да бъдат отправени въпроси. „Очевидно няма желание да отговаря на каквито и да е било въпроси”, допълни Рашков.

От думите му днес стана ясно, че МВР знае в кой ден, в колко часа и в каква посока е напуснал страната бившият шеф на Автомагистрали.

Преди няколко дни, двама бивши регионални министри от ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков, бяха разпитани в МВР във връзка със строежа на магистрала "Хемус". След час и половина разпит, те обявиха, че пари от строежа на "Хемус" не са отклонявани. Техният адвокат пък заяви, че доказателствата за твърденията срещу бившите министри са "едно хвърчащо листче".

Поводът да бъдат призовани двамата бивши министри е, че от тях е зависел строежът на магистралата и се очаква да дадат обяснения за строителните книжа и как държавата е упражнявала контрол върху строителството, обясни тогава Рашков. И допълни, че магистралата е трасирана през мочурища и свлачища и по тази причина сега трябва да се правят промени в трасето й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във