Параграф22 Daily

§22 Новини

Бизнесмен от Бяла Слатина лети с 260 км/ч с джипа си, хвали се във фейсбук

Бизнесмен от Бяла Слатина е новият рекордьор по нарушаване на правилника за движение по пътищата на България, научи агенция BulNews.  Вчера следобед във фейсбук е пуснато видео, на което се вижда шофиране с 260 км/ч. Авторът на рекорда е Цветослав Цветанов, който го е поставил със своя „Мерцедес“ ML AMG. На каченото видео ясно се вижда как мощното возило ускорява само за 30 сек. от 180 до максималните 260 км/ч. За съжаление не става ясно на коя магистрала е достигната тази скорост, тъй като Цветанов е бил съсредоточен да снима в едър план самия километраж. Все пак от часовника е видимо, че това е станало в 13.55 часа. Няма никакво съмнение, че кадрите са автентични и техен автор е бизнесменът от Бяла Слатина. На стената в неговия профил той дори обръща внимание на своите приятели при коя предавка до каква скорост е достигнал и коментира със задоволство своята постъпка.

От историята на неговите публикации в социалната мрежа личи, че той не за първи път лети по родните пътища с 280 км/ч. На 6 август Цветанов отново е документирал същата скорост, което е видно от качената снимка в неговия профил. Очевидно опасният стил на каране не му е чужд и само луд късмет е предпазил него и останалите участници в движението от тежки инциденти.

Цветослав Цветанов е от хората със спорна репутация в Бяла Слатина. Неговите съграждани коментират, че 35-годишният бизнесмен редовно е под въздействието на различни вещества и това е видимо с просто око. За променливото настроение на Цветанов свидетелстват и качените постове в неговия профил, които са меко казани скандални. Официално той изкарва прехраната си с изкупуването на зърно и няма криминални прояви, но това не му пречи да напада по вулгарен начин администрацията и полицаите.

Шофирането обаче с тези високи скорости по пътищата в страната е забранено и изключително опасно. Официалната статистика на станалите през миналата година катастрофи в страната сочи като най-честата причина превишената скорост и затова подобна арогантна демонстрация на нарушаването на правилата за движение по пътищата не бива да бъде толерирана. МВР вече санкционира сурово десетки шофьори, които преди това бяха качили в интернет видеоклипове със своите „подвизи“. На ход е Пътна полиция в Бяла Слатина, която трябва да демонстрира на обществото силата на държавата.

Клипът е на адрес:https://youtu.be/E-mwT61ZulA

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във