Параграф22 Daily

§22 Новини

Бизнесмен от Сунгурларе уби банкерка

Убитата тази сутрин в центъра на Бургас жена е Павлинка Йовчева - регионален банков директор в морския град, съобщи директорът на МВР-Бургас комисар Милен Димитров. Убиецът е задържан в Сливен. Сигналът за убийството е подаден в 8.15 ч.


Жената е открита пред зеленчуков магазин на ул. Поп Грую № 23. Пристигналите на място полицейски патрули на Първо РПУ констатирали смъртта й. Районът бе отцепен, а тялото бе откарано за аутопсия в Съдебна медицина при МБАЛ - Бургас. Очевидци разказват, че Йовчева е носила черна чанта, от която били разпилени документи.


Има задържан за разстрела, съобщи пък главният секретар на МВР. По неофициална информация престъпникът е стрелял в жертвата от упор с пистолет Макаров. След убийството мъжът е избягал в посока на близката детска градина.


Часове по-късно убиецът се появил пред полицията в Сливен и се е предал. 57-годишният Л. С. от град Сунгурларе, където имал бизнес - собственик e на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове. В колата му bdquo;Мазда СХ7ldquo; бил открит и пистолет bdquo;Макаровldquo;, с който е извършено деянието.


Очаква се в близките часове той да бъде транспортиран в Бургас. Водеща версия за убийството е свързана със служебните задължения на Павлинка Йовчева - убиецът е кандидатствал за кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, който му бил отказан. Заподозреният посочил, че за това е посегнал на банковия мениджър.


Павлинка Йовчева е родом от Силистра, а съпругът й Йовчо Йовчев е от Айтос, където е живеело семейството. Те се преместили в Бургас, когато Йовчева поела ръководния пост в банковия клон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във