Параграф22 Daily

§22 Новини

Бизнесмен: Три месеца бях в затвора, защото отказах да дам земята си на ГЕРБ

Атанас Мавродиев обясни, че е бил заплашен, че ако не отстъпи своята земя, която е около 10 000 декара, няма да излезе на свободаАтанас Мавродиев обясни, че е бил заплашен, че ако не отстъпи своята земя, която е около 10 000 декара, няма да излезе на свобода. 'В момента обработвам 10 000 декара земя, в продължение на 10 години съм инвестирал в земя в общ. Стамболийски. Точно заради този агробизнес, заради политическия натиск от ГЕРБ, ме вкараха за 3 месеца в затвора. Казаха ми, че трябва да я подаря тази земя и ще ме освободят. А аз им казах им, че ако трябва още 20 години ще лежа, но няма да им я дам''.

Това разкри Атанас Мавродиев, бизнесмен, занимаващ се със земеделие, в предаването ''ЕвроДикоФ'' по телевизия Евроком. Мавродиев обясни, че е бил заплашен, че ако не отстъпи своята земя, която е около 10 000 декара, няма да излезе на свобода. 

Бизнесменът Атанас Мавродиев бе осъден на 2 години лишаване от свобода условно и 4000 лева глоба за измама с европейски средства. „От девет проверки, които са ми направили, осем казват, че земята е обработена. По-късно двама души от фонд „Земеделие“ отиват и казват, че земята не е обработена. Съответно аз съм подал декларация за субсидии и те казват, че аз съм злоупотребил с европейски средства“, каза още бившият общински съвветник.

През март 2020 г. присъдата му бе потвърдена и от Върховния касационен съд. Мавродиев е бивш общински съветник в общ. Стамболийски. ''Съдиите по делото не ми дадоха право на защита, не ми дадоха право на свидетели и експертизи'', добави към разказа си той. ''Аз съм първият български политик, който е осъден за злоупотреба с европейски средства, но не е взел и стотинка. Втора степен инвалид съм, болен съм от диабет, а 3 месеца лежах в затвора'', допълни Мавродиев.

''Всяка сутрин идваше човек при мен (б.р. в ареста), който ми казваше, че ще ме пуснат, ако дам земята. Много близък до властта, говоря за ГЕРБ. Но не можаха да ме уплашат, аз имам 15 години в армията. За мен затворът беше детска игра. Ако са си мислили, че ще ме уплашат...'', заяви още бизнесменът.

Той разкри, че съди България в Страсбург за нарушаване на човешките му права и сравни своя случай с този на братя Бобокови и призова кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е от ГЕРБ, да си плати данъците, които дължи на държавата. От разговора между Атанас Мавродиев и Сашо Диков стана ясно, че кметът Мараджиев, е придобил имоти за 1 милион на морето и кара много скъпи коли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във