Параграф22 Daily

§22 Новини

Бизнесмен заплашва съседите си с оръжие заради безплатно паркомясто

Системен тормоз от съсед побърква цял блок в центъра на Бургас. Александър Петков от една година живее в кооперацията на ул. „Самуил“ 17, но вече е успял да разпали война, като заплашва живущите в сградата със събаряне на гаражи, ако исканията му не бъдат удовлетворени. Дори се похвалил, че има фирма за събаряне на сгради и правилните познанства. Мъжът открито заявил на съседите си, че е бивш военен, като последствията за тях няма да са хубави, сочи Флагман.

Всичко e започнало преди една година, когато Александър Петков си е закупил жилище в кооперацията и се нанесъл да живее там. Още в самото начало новият комшия поискал безплатно място в двора на блока, за да си направи гараж. Но тъй като всички места били заети, съседите му предложили да закупи един от готовите срешу заплащане за самата конструкция.

Той не се съгласил. Смятал, че има права, тъй като имал закупени общи части 88 кв.м. За да не се чувства прецакан, дори му предложили независим оценител да каже на каква стойност възлиза обектът. Гаражите в двора на жилищния блок са 10, голяма част от тях са с нотариален акт, именно такъв предложили на Александър за продажба, разказва съседът му Радостин Драгов.

Бизнесменът Александър Петков искал безплатно място за гараж в двора на кооперацията на ул. Самуил 17, в противен случай щял да накара Общината да събори вече съществуващите, дори се похвалил, че ще изберат неговата фирма Ростер ООД за процедурата. „Ако не ми дадете безплатно място, ще съборя всичко. Имам фирма за събаряне на сгради, имам връзки. Оттук нататък само лоши неща ще ви се случват!", заплашил новият съсед.

Фирмата, която твърдял, че притежава, е "Ростер" ООД. Проверка на Флагман.бг в Търговския регистър показа, че името на Александър Петков не фигурира по никакъв начин в ръководството й. Тя е регистрирана в Смолян, собственици са Росен Банков Терзиев и Емилия Събева Терзиева. "Следващото, заради което създаде проблеми, беше искането му да направи вход към мазето откъм двора, тоест да пробие основите, да махне прозореца и оттам да има вход. Ние първоначално не се съгласихме и оттам нататък започна по-големият ад за нас. Заплахите с Общината продължиха, въпреки че му дадохме съгласие да прави това, което иска, само да ни остави на мира, дори му позволихме да паркира две коли - фирмената и личната му кола и да запушва останалите паркирани автомобили, но накрая пусна и сигнал. Въпреки че се съгласихме да си направи вход към мазето. Дойдоха експерти от администрацията, мериха мазетата, издадоха протокол ни дадоха срок да съборим някакви зидове. След като изтече, те ще започнат процедурата, ако ние не го направим. Обжалвахме и сега чакаме решението. След това пуснал още жалби, дори от Общината са вдигнали ръце от него", обясни Радостин Драгов.

Макар че имал място само за една кола, бизнесменът си позволявал да паркира в двора два автомобила - служебния и личния. Черешката на тортата за живущите от "Самуил" 17 е дошла на едно събрание на блока, на което Александър си е позволил да заплаши по-грубо съседите си: "Аз съм бивш военен, имам пистолет, всички ще си понесете последствията!", казал той, твърдят негови съседи.

От този момент всички живущи в кооперацията са били на тръни, не знаели какво да очакват от съседа си. Преди около месец Радостин Драгов дори пуснал жалба в прокуратурата за заплахата с оръжие. По думите на съседите новодомецът е създал проблеми и на съседния вход. Позволил си е да търси сметка за паркомясто и от техния двор. Заради разправиите се е наложило да извикат Спешна помощ за възрастен съсед, който вдигнал кръвно.

По думите на съседите Александър Петков искал да си направи вход към мазето откъм двора и така да пробие основите на сградата. "Все още чакам резултат от проверката. Но нямаме време да водим дела, ще дойдат и ще съборят всичко. Очевидно има големи връзки. Чрез Флагман.бг искаме да разберем по какъв и защо ни заплашва с Общината, а след това да започнат проверките, защо обикновените граждани нямаме права и пак всичко е настраната на големите фирми? И коя е тази фирма и защо се ползва с привилегии? 94-та година ли сме, че трябва да ни плашат с оръжие и със сабаряне, за да се съгласим на нещо нередно, като пробиване основите на блока и безплатен гараж?", пита Радостин Драгов, като заявява подкрепата на абсолютно всички семейства от блока.

Facebook logo
Бъдете с нас и във