Параграф22 Weekly

§22 Новини

Благодарствен адрес за висши магистрати-дарители

Ръководството на дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) - Варна, засвидетелства своята благодарност към съдиите и служителите на Върховния административен съд за тяхната съпричастност към децата с проблемно здраве и семейна среда и за оказаната помощ.


В Дома за медико-социални грижи за деца - Варна са настанени 150 деца на възраст до 3 години. Повечето от тях освен в социален риск са и с медицински проблеми /недоносени, с вродени малформации, хронични заболявания/.


Домът е открит на 17.11.1953 г. Той е структуриран в системата на здравното ведомство и функционира на територията на Варненска област. В него работят високо квалифицирани медицински кадри, които се грижат за профилактика, диагностика, лечение, рехабилитация и специфични грижи за деца до 3 годишна възраст с хронични заболявания или с медико-социални проблеми.


ДМСГД-Варна подготвя децата за осиновяване или за тяхното връщане в семействата им. Домът се финансира планово от републиканския бюджет, като паралелно на това се радва на вниманието на дарители.


Магистратите и служителите на ВАС тази година отново ще проведат дарителска кампания за подпомагане събирането на средства за подмяна на един от двата кувьоза.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във