Параграф22 Weekly

§22 Новини

Близки на моряците от Св. Николай се жалват на премиера

Роднините на задържаните в Испания български моряци спешно търсят съдействие и информация от държавните институции, съобщават самите те в писмо до медиите.nbsp; Близките изпращат открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, министъра на външните работи Николай Младенов и председателя на парламента Цецка Цачева.


Желаем дипломатическото представителство на Република България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние, пишат близките на задържаните българи. Според семействата на арестуваните има членове от екипаж, които имат нужда от лекарства. На 15 август на борда на кораба Свети Николай край Испания бяха арестувани общо 31 души, сред които 22 българи.


Близките на арестуваните припомнят думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да информират техните близки. Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца, за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!, пишат роднините.

Facebook logo
Бъдете с нас и във