Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 1,5 кг. суха маса и 830 стръка марихуана са иззети от СДВР

Операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на 25 август от  служители на сектор „Наркотици“ – СДВР. При акцията са иззети близо килограм и половина суха маса и 829 стръка  марихуана са иззети при акцията. На 25 август, в Бухово, при акция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, полицейски служители на СДВР задържали баща и син, на 48 и 21 години.

При провеждането на процесуално-следствените действия, в обособени помещения, са открити две оранжерии за отглеждане на марихуана с 559 стръка растения. След последвалите претърсвания в дома на задържаните са намерени и иззети още 270 растения, пликове с тревиста маса, пликче с прахообразно вещество и незаконно притежаван боен пистолет. Резултатът от назначената експертна справка показал, че тревистата маса е марихуана с тегло 1400 грама, а веществото на прах - 4 грама кокаин.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, двамата мъже са привлечени като обвиняеми по чл. 354 А и 354 В от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във