Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 150 хиляди къса цигари, укрити в тайници на автобус, са намерени и иззети при съвместни действия на служители от ОДМВР-Бургас и митничари

В резултат на съвместните действия на служители от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР - Бургас и служители от бургаската митница е извършена проверка на автобус с украинска регистрация, пътуващ по маршрут Лвов, Украйна – Слънчев бряг, управляван от 50-годишен украински гражданин. Автобусът бил забелязан паркиран в района на служебен паркинг в Слънчев бряг. При извършената щателна  проверка униформените открили специално пригодени тайници, разположени във въздухоотводната система на автобуса, в които били укрити близо 140 400 къса контрабандни цигари. Водачът на автобуса е задържан със заповед за полицейско задържане за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че месец по-рано отново служители от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Бургас, заедно с колегите си от РУ-Поморие и със служители от бургаската митница, претърсиха друг украински автобус, управляван от 54 годишен украинец.

Отново в тайници бяха намерени и иззети общо 20 000 къса цигари без акцизен бандерол.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във