Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 20 кг сребърни накити в лек автомобил откриха на пункт Малко Търново

Близо 20 кг сребърни накити откриха митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил.

На 19.07.2020 г., около 15.00ч., на МП Малко Търново,  пристига  лек автомобил ‘‘MERSEDES-BENZ’’ “V-KLASSE”, в който пътували от Турция през България за Румъния семейство с двете си деца, всички румънски граждани.  Пред митническите служители на пункта те обявили, че не пренасят никакви стоки или валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка,  при която в багажното отделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница между задния ред седалки,  са открити пакети с  бижутерийни изделия от бял метал. От пакетите са извадени общо 5705  синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки. Според направената от вещото лице експертиза накитите  са  от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лева. Установено е, че накитите са собственост на водача на автомобила, румънски гражданин, който заявил че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във