Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 25 хил. литра горива без документи задържаха русенски митничари

24 336 литра горива с неустановен произход и без документи за заплатен акциз са задържани при операция на служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе. Операцията е проведена след извършен анализ на риска и е проведена в обекти, търгуващи с енергийни продукти, съобщиха от Агенция „Митници". Проверени обекти, за които има данни, че търгуват нелегално с горива, както и такива, в които са установявани нарушения на законодателството през минали периоди. В резултат от извършените проверки митническите служители са установили нарушения на акцизното законодателство в седем обекта.

На три паркинга за камиони митническите служители са установили, че нелегално се съхраняват и продават горива без документи за заплатен акциз.

В обект в Попово митническите служители са разкрили, че маркирано гориво за отопление се използва за зареждане в моторни превозни средства. В три обекта за търговия с акцизни стоки митническите служители са установили, че видът на горивото не съответства на представените документи.

Размерът на избегнатия акциз, с който е ощетен бюджета е 19 185 лв. За констатираните нарушения ще бъдат съставени актове за административни нарушения, като санкцията за лицата е двойният размер от избегнатия акциз.

Горивата са задържани и се отнемат в полза на държавата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във