Параграф22 Weekly

§22 Новини

Близо 47 кг хероин са иззети на територията на ОДМВР-Хасково през последните два дни

Близо 47 кг хероин са иззети на територията на ОДМВР-Хасково през последните два дни, съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с моторни превозни средства, е реализирана вчера, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.


В брифинга участваха директорът на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков и зам.- окръжният прокурор Розалин Трендафилов. По думите на главния секретар на МВР, в хода на операцията, криминалистите извършили множество проверки в автосервизи, автоборси, депа за разкомплектоване на коли и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, където биха могли да се укрият крадени автомобили или вещи и части от тях, предмет на престъпление.


Във фирмен сервиз в града те установили лек автомобил "Тойота Ярис" с британска регистрация, оставен за ремонт. При продължилата проверка за автентичност на номерата на двигателя и на рамата, зад преградна стена, деляща двигателния отсек и купето на колата, криминалистите, с помощта на следово куче, открили 47 полиетиленови пакета със светлокафяво прахообразно вещество. Тестване с полеви наркотест е потвърдило, че се касае за хероин. Задържан е 29-годишен мъж с английски паспорт, оставил колата си за ремонт.


Според разследващите, дрогата не е била предназначена за България, уточни главният секретар на МВР. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Хасково.


Главен комисар Лазаров съобщи, че благодарение на постигнатия интеграционен метод и сформирания със заповед на главния прокурор съвместен екип от прокуратура, МВР, ДАНС и Агенция "Митници", от началото на годината до сега са задържани общо 2 тона и половина наркотични вещества, от които 85 кг хероин.


В хода на проведената операция в Свиленград са установени още 2 автомобила, предмет на престъпления. На автомагистрала "Марица" униформените спрели лек автомобил "БМВ", шофиран от 41-годишен сириец с 43-годишен пътник от Румъния. При проверката се оказало, че регистрационните табели на колата са подправени и тя е обект на кражба от София. Установено е и че мъжете разполагат с лек автомобил "Кия Карнивал", паркирана до входа на ГКПП "Капитан Андреево", за която има съмнение за интервенция по рамата. Предстои експертиза. Двамата мъже са задържани до 24 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във