Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, имитации на световноизвестни марки задържаха на ГКПП Капитан Петко войвода

Близо 50 100 текстилни изделия, обувки и чанти, носещи логото на световноизвестни марки задържаха митническите служители на ГД „ Митническо разследване и разузнаване“ при проверки в района на ГКПП Капитан Петко войвода.

При един от случаите стоките са открити в товарен автомобил с турска регистрация,  влизащ в страната от Гърция през ГКПП Капитан Петко войвода на 23.02.2020 г. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на 295 колета с текстилни изделия от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, която се извършава в митническо хале на Териториална дирекция Тракийска в Пловдив. Установени са 37 077  текстилни изделия,  с логото на защитени търговски марки, от които 27 060 са били декларирани, но са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост, а останалите 10 017  артикула не са били описани в търговските документи и са задържани като предмет на контрабанда.

На 22 и 25 февруари 2020 година,  при проверки в  района на ГКПП Капитан Петко войвода на два камиона,  превозващи стоки от Турция  за страни от Западна Европа,  митническите служители  откриват  13 020 спортни комплекти, тениски, спортни обувки и чанти с логото на Lacoste, Moncler, Balenciaga, Stone Island, Boss, Nike, Disquared 2. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

За случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Образувано е административнонаказателно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във