Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 7 хиляди души са върнати от КПП-тата на София за денонощие

Близо 40 хиляди автомобила са напуснали София за изминалото денонощие. Това съобщи комисар Любомир Костадинов от "Пътна полиция" - СДВР. Полицията е върнала и част от хората заради неверни данни в декларациите. По първоначални данни върнатите от КПП-тата само около София за изминалото денонощие са близо седем хиляди човека. Какви са причините за това, Любомир Костадинов от "Пътна полиция": "В декларацията посочват неправилни неща, които не отговарят на заповедта на министъра на здравеопазването, нямат право да напуснат. Сега в момента се връщат от работа, което е също в заповедта. Всичките им декларации досега, които показаха, се връщат на работа или тези, които обслужват и зареждат областите и частни клонове. Проблеми през целия ден вчера имаше, да, такива, които са доста изнервени и не се съобразяват с нашите разпоредби. Все пак, аз повтарям, това е КПП и тука трябва да се спре, да се провери и да се види защо трябва да се напуска".

Очаква се и днес да има сериозни опашки по пропусквателните пунктове. ОТ СДВР обясниха, че има и хора, които подхождат агресивно към служителите на реда. "Имаме и неподчинение, които уж не разбрали нашите разпоредби, хора, които не попълват декларации, сърдят се, търсят в нас причината".

Според комисар Костадинов най-сериозният трафик към София ще бъде на 6 май вечерта, но не изключва да има коли и на трети май. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във