Параграф22 Daily

§22 Новини

Близо 80 кг контрабанден тютюн са открити и иззети при спецоперация на криминалисти на ОДМВР-Русе

Действията са осъществени под наблюдението на Русенската районна прокуратура, иззета е специализирана електрическа машина за рязане на тютюн и инсталация за термичната му обработка
Специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на Русе е проведена на 28 февруари. В акцията, под надзора на Русенска районна прокуратура, са участвали служители на секторите "Противодействие на икономическата престъпност", „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при ОДМВР – Русе.

В района на с. Сваленик бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 36-годишен мъж от Русе. При инспекцията в колата били открити близо 70 кг ситно нарязан тютюн, без платен акциз. Последвала проверка в два имота, обитавани от мъжа, в землището на русенското с. Бъзън – в гараж криминалистите намерили специализирана електрическа машина за рязане на тютюн и инсталация за термичната му обработка. Иззети са и чувал с нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн, както и голямо количество увити със зебло бали със суха жълто-кафява листна маса - тютюн. Общо иззетото количество тютюн е близо 80 кг.

В хода на разследването е установена съпричастността  към извършваната нелегалната дейност и на 36-годишна жена и 22-годишен мъж. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК, работата по документирането му продължава под ръководството на прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във