Параграф22 Daily

§22 Новини

Bloomberg: Alibaba е уволнила 10 свои служители заради теч на информация за изнасилване

Ръководството на китайската корпорация Alibaba е уволнило 10 служители на фирмата заради публикуването на съобщения за изнасилването на служителка на компанията. Известията са били публикувани във вътрешен онлайн-форум, съобщава агенция Bloomberg като се позовава на свои източници.

Група служители на Alibaba е разпространила в интернет скриншоти от съобщения на своя колежка, която е обвинила един от висшите мениджъри на Alibaba и един от клиентите на компанията, в изнасилване. Затова ръководството е взело решение да ги уволни, съобщили на Bloomberg неговите източници. Още трима служители са били наказани с мъмрене и бележка за неуместни коментари в публични интернет форуми във връзка с инцидента. Официален представител на технологичния гигант засега не е коментирал ситуацията.

В началото на август тази година ръководството на Alibaba уволни обвинения в сексуално насилие мениджър и прекъснало бизнес контактите си с клиента, причастен към инцидента. Преживялата насилие служителка първоначално се  обърнала към отдел "Кадри", но на жалбите й не обърнали никакво внимание. След това тя публикувала съобщения във вътрешния форум на компанията. Тази информация прескочила в Интернет и предизвикала широк резонанс в Китай.

Технологичният гигант е започнал вътрешна проверка във връзка с изнасилването, но засега няма публикувани официални резултати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във