Параграф22 Daily

§22 Новини

БОЕЦ: Блокираме Съдебната палата и няма да пускаме Гешев вътре

От сряда, 9 юни 2021г., от 08.30ч.(сутринта) ,БОЕЦ обявяваме ежедневна блокада на всички входове на съдебната палата под надслов „ГЕШЕВ ВЪН!” Няма да пречим на гражданите и на дейността на институциите, но няма да допуснем повече Гешев да скверни съдебната палата! В това ще се изразява блокадата - няма да допускаме повече Гешев да влиза в сградата!

Да си заминава, да си събира боклуците, чекмеджетата и пачките и да заминава в зайчарника, в сараите, в хотел Берлин, или където си иска. Но повече няма място в съдебната палата, освен, като арестант. Търпението ни се изчерпа. Наложените санкции по закона "Магнитски" от американското правителство на Пеевски и други политици, олигарси и държавни служители ясно показват, че в България прокуратура няма! БОЕЦ можем да го потвърдим, защото срещу посочените от правителството на САЩ лица, включително Пеевски и Бойко Борисов (действащ партиен лидер) сме внасяли многкратно сигнали за корупция, злоупотреба с власт и други престъпления и винаго прокуратурата НЕ е намирала данни за извършени престъпления. Гешев и преди него Цацаров превърнаха прокуратурата в мутренска бригада за защита интересите на мафията и бухалка срещу неудобните. Затова и мафията си назначи Гешев за главен прокурор.

Към момента подкрепа за акцията и блокадата са заявили Обединение "Демократична България" и Инициатива "Правосъдие за всеки", очакваме отговор и от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" и партия "Има такъв народ"!

Както БОЕЦ вече заявихме, освен битка за оставката на Гешев, това е и тест за политическите партии, кой за какво реално се бори и до къде е готов да стигне. Знаем, че докато Гешев е на върха на прокуратурата всеки опит за промяна, за справедливост, за борба с корупцията и съдебна реформа е обречен. И всички, които заявяват, че са за съдебна реформа и борба с мафията и корупцията би трябвало да ни подкрепят, ако са честни към избирателите си. А изборите наближават. Няма място за лицемерие, и празни приказки, време е за действия. Така ще познаем принципните и последователните.

Битката продължава!

Facebook logo
Бъдете с нас и във