Параграф22 Daily

§22 Новини

БОЕЦ и Методи Лалов искат оставките на Фандъкова и новия шеф на Столичния инспекторат

Председателят на гражданско движение "БОЕЦ" Георги Георгиев и Методи Лалов - общински съветник от "Демократична България" внесоха в деловодството на общината в София искане за освобождаване на директора на Столичния инспекторат Ивайло Иванов и оставка на кмета Йорданка Фандъкова.

Техни привърженици протестираха на "Московска" 33 и за кратко затвориха движението пред сградата на Столичната община: "Защо точно Ивайло Иванов?! Нима този човек разбира от местно самоуправление? От контрол върху почистването на столицата; от сметоизвозване? Този човек няма никаква компетентност, не да бъде директор на Столичния инспекторат - една от най-важните структури, а да бъде обикновен служител в общината", каза протестиращ.

"Моментално да бъде уволнен Ивайло Иванов. Фандъкова да си подаде оставка, която е дълго очаквана от всички софиянци", допълни друг.  "Тя се крие, бяга, както и общинските съветници от ГЕРБ, които също я скриха", поясни трети.

Общинските съветници от коалиция ГЕРБ - СДС осъдиха полицейското насилие над протестиращи от миналата година. Категорични са, че не може действията на няколко полицаи да се преписват на партия ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във