Параграф22 Daily

§22 Новини

"Боец" вече иска оставката и на ВСС

За втори ден протестиращи срещу главния прокурор блокират символично входовете на столичната Съдебна палата, за да не допуснат Иван Гешев да влезе в сградата. Това става в рамките на протестната проява "Стоп Гешев" , организирана от Гражданското сдружение "Боец".

Продължава и палатковият лагер пред Съдебната палата в София с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявяват, че няма да го допуснат да влезе в сградата и ще останат там, докато той не си подаде оставката. Движението на автомобили и на градския транспорт в района е нормално. Има засилено полицейско присъствие около сградата и пред всички нейни входове и изходи. Ситуацията е спокойна.

За "Хоризонт" един от протестиращите - Тодор Стоянов - заяви: „Продължаваме като всеки ден! Палатковият лагер си е постоянен, денонощен, от понеделник тук постоянно има хора. Докато Гешев е главен прокурор, това, на практика, е един инструмент в ръцете на определени политически кръгове и икономически интереси. Гешев няма място в тази сграда, ние няма да го допуснем, защото той официално, от гражданите от протеста, е уволнен. Няма да отстъпим, няма да се откажем, докато Гешев не си тръгне".

Част от протестиращите се преместиха от Съдебната палата пред сградата на Висшия съдебен съвет. Те настояват съдебните кадровици, избрали Иван Гешев за Обвинител номер едно, също да подадат оставка.

Движението в района в момента е затруднено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във