Параграф22 Daily

§22 Новини

БОЕЦ: Веднага след Нова година ще внесем искане за отстраняването на Кошлуков

Georgi Borisov Georgiev във Фейсбук:

БОЕЦ внасяме искане до Министерски съвет за отзоваването на Пламен Георгиев от консулският му пост във Валенсия и сигнал срещу него до МВР за прикриване на данни за корупция и други престъпления. Веднага след Нова година внасяме и искане за отстраняването на Кошлуков. Ще проверим и дали Московски е все още в борда на директорите на Черноморска банка с 11 000 лв заплата. Изключително грозно и неразбираемо (за да не кажа лицемерно) ще е след заявката за нулева толерантност към корупцията на държавна служба да се държат слугите на мафията превърнали се в символ на корупция, дерибейство и слугинаж.

Две служебни правителства и два кратки парламента, уж с претенция за промяна, не намериха за нужно да отстранят от постовете им Пацо Терасата и Делян Кошлуков. Да видим сега редовното правителство. Или понеже Кошлуков бързо обърна палачинката и сега лиже техните з@дници изведнъж им стана удобен? Нима? Затова ли БОЕЦ и гражданите правихме десетки протести, блокади и Граждански Панорами пред БНТ през последните две години? Не ни трябват гъзолизци без значени чии з@дници целуват, трябва ни свободна и независима Национална телевизия и медии!

БОЕЦ ще припомни на новите управляващи за нашето предложение до парламента и правителството за приемане на официална Декларация за сваляне на доверието от Иван Гешев и незабавни действия за отстраняването му. Това наше предложение бе прието публично, но до сега от назначения и уволнения на ченгета по министерствата и приемане на мораториумите на ГЕРБ не им остава време явно.

БОЕЦ внесохме достатъчно сигнали срещу Борисов и Гешев. Цацаров също няма да го забравим. Времето за приказки и заявки свършва, действия са нужни. Очакваме и среща с Kiril Petkov на която да представим нашите предложения, сигнали и идеи. БОЕЦ, като най-старата и активна гражданска антикорупционна организация в България има какво да кажем на упралвяващите за борбата с корупцията. Ако наистина искат да се борят с корупцията и искат да ни чуят. Вярвам, че е така, както и че нашата помощ ще им е полезна.

Отзоваването на Пламен Георгиев не изисква нито законодателни промени, нито конституционно мнозинство, нито време. Нужно е само воля за промяна и 15 минути по време на заседание на Министерски съвет. И обществото и управляващите имаме нужда от такива силни знаци за промяна. Неотзоваването му също ще е силен знак.

Да видим. Битката продължава!

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във