Параграф22 Daily

§22 Новини

Боен петел уби лейтенант от филипинската полиция

Офицер от филипинската полиция загинал след като боен петел прерязал бедрената му артерия с шпората си по време на полицейска акция. Лейтенант Болок бил поразен от металната шпора на петела – остър като бръснач стоманен нож, който обикновено се прикрепя към крака на птицата по време на битка.

Острието прерязало бедрената артерия на левия крак на лейтенанта. Полицаят бил откаран по спешност в местната болница, където по-късно починал. Инцидентът се случил докато полицаите провеждали акция срещу незаконно организирани боеве с петли - особено популярни във Филипините. По време на пандемията от коронавирус те бяха забранени от властите.

Началникът на местната полиция полковник Арнел Апуд каза пред АФП, че инцидентът е "необичайно лош късмет, който не мога да обясня". "Не можех да повярвам, когато за първи път ми съобщиха за случилото се. За първи път в 25-годишната ми кариера губя полицай, заради шпората на боен петел”, заяви Апуд, отправяйки дълбоките си съболезнования към близките на нелепо загиналия си колега

Facebook logo
Бъдете с нас и във