Параграф22 Daily

§22 Новини

Бойко Борисов беше разпитван в следствения отдел на СГП

Около 30 минути продължи разпитът на бившия министър-председател Бойко Борисов в следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Борисов отказа да посочи за какво са го питали, защото бил подписал декларация да не разгласява подробности от разпита.

Вместо това, се скара на репортерите, че вместо да се занимават с дълговете, които правителството поема, го чакат пред следствието: "Още половин милиард днеска заяви правителството. Миналата седмица половин милиард, по-миналата - половин милиард, и вие докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена. В същото време меморандум за милиарди с неясни компании, подписани в Гранитна зала на Министерски съвет, а вие прекрасно знаете, че след подобни разпити, се подписва декларация за неразпространение на това, което се говори".

Борисов отказа коментар на думите на вицепремиера Асен Василев, че собственикът на "Инса Ойл" преди месеци му се оплакал за натиск от страна на Борисов и Делян Пеевски. Бившият премиер само каза, че ако Георги Самуилов "има нещо да каже, да излезе да го каже".

Facebook logo
Бъдете с нас и във